Witlof Kwekerij

Wij zijn een productiebedrijf voor witlof en produceren jaarlijks ca. 1,3 miljoen kg. witlof. Dagelijks zijn op het bedrijf ruim twintig mensen aanwezig om dit voor elkaar te krijgen. Onze medewerkers zijn een gemengd gezelschap van vaste medewerkers en uitzendkrachten, mannen en vrouwen, van jong tot oud.

Wij verkopen onze witlof via Coöperatie Tolpoort Vegetables U.A. aan supermarkten, groothandelaren, exporteurs en aan AGF-
specialisten. Wij streven ernaar om het product en de verpakking op de wensen van onze klanten toe te snijden. Het traject van kwekerij naar het schap is kort: bestellingen worden dagelijks verwerkt en uitgevoerd. Daardoor blijft de kwaliteit hoog en is ook de versheid gegarandeerd.

Ons bedrijf bestaat sinds 1986 maar in 2008 is ons bedrijf geheel vernieuwd. Wij beschikken over drie moderne kweekcellen, een een moderene verwerkingsruimte met een capaciteit 30.000 kg verse kroppen op weekbasis.

Ons bedrijf voldoet aan de Europese Global Gap richtlijnen op het gebied van voedselveiligheid en duurzame teelt.

Rond kijken op de kwekerij

Witlof weetjes

Witlof helpt een griepje of verkoudheid overwinnen
Witlof is een bron van vitaminen en bevat geen vetten, dus dit maakt de groente super gezond voor het lichaam. Eén van de belangrijkste vitaminen in een witlof is vitamine C. Vitamine C kan ons lichaam zelf niet aanmaken en dienen we dus zelf binnen te krijgen via ons eten, door bijvoorbeeld witlof te eten. Vitamine C helpt mee om ziektes te bestrijden en kan zelfs kanker voorkomen. Een huisarts kan bij een verkoudheid aanraden om extra vitamine C in te nemen. Dit bestrijd de symptomen van een verkoudheid en je wordt eerder beter. Neem dus gerust een extra witlof bij een verkoudheid.