Logistiek centrum

Met onze hypermoderne mechanische koeling zijn wij gespecialiseerd in het koelen van tuinbouw en akkerbouwproducten. Momenteel koelen wij voornamelijk witlofwortelen, maar ook aardappelen, wortelpeterselie pastinaak en biologische geteelde wortelen worden door ons gekoeld. Met een totale opslagruimte van 3.500 m2 koelopslag, bieden wij alle diensten die van een modern logistiek dienstverlener mag worden verwacht.

Ons koelhuis is in 2012 gebouw volgens de nieuwste technieken. Er wordt milieu vriendelijk en veilig gekoeld op basis van NH3 (ammoniak). Koeling is mogelijk van -5 tot +5 graden. Producten worden bewaard in kisten (2-kuubs). Wij kunnen voor onze klanten ook partijen witlof wortelen sorteren. Neem contact met ons op over de tarieven en mogelijkheden.

Wij zijn Skal-gecertificeerd voor de opslag van biologisch geteelde producten.
Skal Biocontrole zet zich als toezichthouder in voor aantoonbare betrouwbaarheid
van biologische producten in Nederland.

Wij zijn lid van Nekovri. Nekovri is de belangrijkste organisatie
in Nederland op het gebied van logistiek van temperatuurgevoelige
producten. Nekovri ondersteunt haar leden door zaken collectief te
organiseren en te faciliteren.

Rond kijken in het koelhuis

Witlof weetjes

Witlof is gezond zolang de groente juist bereid wordt.
In witlof zelf zitten heel weinig calorieën, maar als je er kaas op doet dan lopen de vetten en calorieën flink op. Het is dus belangrijk om de witlof zo gezond mogelijk te bereiden. Vervang de kaas door een scheutje melk om het bittere gedeelte te vervangen. Daarnaast is het belangrijk om de witlof zo vers mogelijk te eten om de bittere smaak te voorkomen.